Fogas kérdések: Mik azok a probiotikumok?

Mik azok a probiotikumok?  

A probiotikumok olyan táplálék kiegészítők, amelyek az emberi szervezet szempontjából jótékony hatású baktériumokat tartalmaznak. A probiotikumok miután csökkentik a pH-át, gátolják a káros mikroorganizmusok szaporodását, ezzel többek között megelőzik az emésztőrendszer fertőzéseit. A leggyakrabban előforduló probiotikus baktériumok a Lactobacillus és a Bifidobacterium törzsekbe tartoznak. A probiotikus baktériumkultúrák a természetes bélflóra helyreállítását segítik. Gyakran javasolják orvosok, fogorvosok, dietetikusok főleg antibiotikumos kezelések után, valamint candidiasis -betegségek kezelésére.

A Candida albicans a normál flóra résztvevője. Az egészséges szervezetben ritkán fordul elő ez az enyhe lefolyású betegségekért felelős kórokozó, ám a legyengült immunrendszerű betegeknél súlyos, gyakran végzetes kórfolyamot indíthat el.

A széles spektrumú antibiotikumok szedésének elterjedésével, és az immunrendszert elnyomó kezelések növekvő számával, a gombás fertőzések egyre gyakoribbá válnak. Mai világunkban, kétségtelenül, rengeteg negatív hatás éri az emberi szervezetet, stressz, bizonytalanság, ami minden bizonnyal hozzájárul belső egyensúlyunk felbomlásához.

Visszalépés a fogas kérdésekhez