Csupán esztétikai kérdés a fogfehérítés?

Csupán esztétikai kérdés a fogfehérítés?

Csupán esztétikai kérdés a fogfehérítés?

A fogfehérítés gyakran nem csak esztétikai beavatkozás, hanem terápiás kezelés is egyben. Nagyon sok olyan ember létezik, akiket fogaik állapota már annyira zavar, hogy nem mernek mosolyogni, vagy eltakarják a szájukat beszéd közben. Ez pszichés frusztrációt okoz. Ilyen esetekben a fogfehérítés egyben terápiás kezelésnek is számít.

Csupán esztétikai kérdés a fogfehérítés?

Korunk embere a média, és mindenekelőtt a reklámok hatására ideális külső megjelenésre vágyik. A reklámok a természetes szépség bemutatása mellett optikai trükkökkel is manipulálják a mai szépségideált, aminek alapján a fehér és csillogó fogak iránti vágy egyre erősebbé válik. Napjainkban a páciensek számára a „szép” fog legfontosabb kritériuma a fog formája mellett, a fog színe. A világos fogak az egészséget, az ápoltságot és az igényességet tükrözik, tulajdonosuk ez által vonzóbbá válik

Csupán esztétikai kérdés a fogfehérítés?

Nem csak noninvazív és egyszerűen kivitelezhető eljárás, de emellett a legolcsóbb technika az elszíneződött fogak terápiás megoldásai között. Amennyiben egy elszíneződött fog esetében a fogfehérítést választjuk kezelésként, kimarad a protetikai munkákkal együtt járó relatíve időigényes és költséges fogtechnikai munkamenet. Ráadásul minden korosztálynál -fiataltól idős korig- számításba jöhet.

Szintén a fogfehérítés előnyei közé sorolható, hogy a fogfehérítésen átesett páciensek a jó irányú pszichés változásokon túl, nagyobb figyelmet fordítanak szájhigiénéjükre.

Napjainkban egyre inkább nő azoknak a pácienseknek a száma, akik ugyan szeretnének szép fogakat, de nem pótlások árán. Ez a szemléletbeli változás kihat a fogászati ellátásra is.   Egyre inkább azok a kezelési koncepciók kerülnek előtérbe, amelyek amellett, hogy a funkcionalitás és az esztétika területén a maximumra törekednek, a fogakat érő traumákat minimalizálni igyekeznek.

A pótlások elkészítése egyrészt az egészséges fogszövetek komoly mértékű veszteségével jár, másrészt miután a restaurációkat időnként cserélni kell, a páciens bekerül egy olyan fogászati kezeléssorozatba, ahonnan többet nem tud kilépni.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben elégedett lesz.

Telefonszám: 06-20/243-41-75

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk.
Telefonszám: +36-20-243-4175

Visszalépés a főoldalra