Gyökérkezelt fogak fehérítése

Gyökérkezelt fogak fehérítése

Gyökérkezelt fogak fehérítése

Ehhez a fogászati kezeléshez nem szükséges fogászati érzéstelenítés. A gyökérkezelt fog már nem él, így a fogfehérítéshez nem kell adnunk fogászati érzéstelenítőt. Ön semmit sem érez a gyökérkezelt fog fehérítéséből.

Gyökérkezelt fogak fehérítése

A gyökérkezelt fog az idő előrehaladtával elszürkülhet, elszíneződhet. Ilyen esetekben általában belső fogfehérítési módszert alkalmazunk, azaz a pulpakamrába juttatjuk a fehérítő anyagot. Fokozott elszíneződés esetén a belső fogfehérítést egy külső fogfehérítéssel is kiegészítjük – a fog felszínét is fehérítjük. A fogfehérítés eredményét az elszíneződés óta eltelt idő nagymértékben befolyásolja. Minél rövidebb ideig áll fenn az elszíneződés, annál látványosabb, sikeresebb az eredmény. A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben biztos, hogy Ön elégedett lesz! Erre garancia a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő vezetőjének referenciája. Dr. Győrfi Adrienne Magyarországon a fogfehérítés specialistája. Nevéhez fűződik a Semmelweis Egyetemen tankönyvként szereplő könyve, a “Professzionális fogfehérítés”.

Gyökérkezelt fogak fehérítése

A kezelés személyes konzultációval kezdődik, melynek során fogorvosunk meghatározza az elszíneződés okát, rögzíti a kiindulási fogszínt, röntgenfelvételt készít az elszíneződött fogról. A röntgen a gyökértömés ellenőrzésére szolgál (ha az nem megfelelő, akkor fehérítés előtt ki kell cserélni). Ezt követően tájékoztatjuk Önt a várható eredményekről.

Rendelőnkben a jelenleg legelterjedtebb belső fogfehérítési technikát alkalmazzuk, az ún. sétáló fogfehérítést. Ezt tartják manapság az egyik legbiztonságosabb módszernek, és ez igényli a fogorvosi székben eltöltött legrövidebb időt. A fehérítő gél pulpakamrába juttatása előtt a fogat izoláljuk. Ezt követően fúróval feltárjuk a pulpakamrát, majd belehelyezzük a fehérítő gélt.

Gyökérkezelt fogak fehérítése

A fogat ideiglenes töméssel zárjuk le a következő alkalomig. Önnek 5-7 nap múlva kell ismét visszajönnie (ezért sétáló módszer az elnevezés), eddig tart ugyanis az anyag hatása. Amennyiben még nem kielégítő az eredmény, kicseréljük a fehérítő gélt. A hatás hosszú távú megőrzése érdekében elengedhetetlen a fog koronai részének ellátása. Kérjen időpontot még ma, ha gyökérkezelt fogai elszíneződtek!

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Hívjon minket, várjuk Önt is!

Telefonszám: 06-20/243-41-75

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk.
Telefonszám: +36-20-243-4175

Visszalépés a főoldalra